
W "Pasiece" nr 4/2013 polecamy:
Już teraz pomyśl o zmniejszeniu strat zimowych w pasiece
Z wyjątkiem okolic, gdzie występuje nawłoć, sierpień jest miesiącem bezpożytkowym, a dla pozostałych pasiek jest zasadniczym okresem przygotowania rodzin pszczelich do następnego sezonu, jak również do zimowli.
Technologia produkcji miodów pitnych
Przedstawiamy Państwu pierwszy artykuł z cyklu technologii produkcji miodów pitnych omawiający historię miodosytnictwa, rodzaje miodów pitnych i przygotowanie brzeczki miodowej. W kolejnych numerach „Pasieki” przedstawimy dalsze etapy wytwarzania tych trunków, w tym również przepisy do samodzielnego wykonania miodu pitnego.
Co w trawie piszczy...

Kalendarz biodynamiczny 2018 Dzięki uprzejmości Koła Pszczelarzy we Wronkach, RZP Wlkp. Płn w Chodzieży prezentujemy Państwu pszczelarski kalendarz biodynamiczny, który zawiera wskazówki kied [ ... ]
Czytaj więcej »
Po co komu etykiety, ulotki i opakowania zbiorcze?
Po co kolorowa nalepka i pudełko, po co ulotka lub broszura?
Jak cię widzą, tak cię piszą i tak chętniej kupują. Ten sam miód, a [ ... ]

Zespół Szkół im. Leokadii Bergerowej w Płocku ogłasza nabór na Kwalifikacyjne Kursy Zawodowe dla Dorosłych dające uprawnienia do prowadzenia gospodarstwa rolniczego i pszczelarskiego 1. RL [ ... ]
Czytaj więcej »