NEWS:
NEWS:
Sławomir Trzybiński
Drogi pszczelarzu! Trzymasz w ręku książkę, która krok po kroku wyjaśni Ci sposób w jaki należy postępować, by ze swoich uli uzyskać dużo miodu wysokiej jakości. Autor dokładnie opisuje wytwarzanie „płynnego złota” przez pszczoły, sposoby za pomocą których można odebrać go z ula, techniki wydobywania miodu z plastrów i jego prawidłowego przechowania.
Ponadto w środku znajdziesz dokładne informacje o aktualnych wymaganiach prawnych dotyczących pracowni pasiecznej, opisywania, konfekcji i sprzedaży miodu.
Autor tłumaczy czym jest miód kremowany (i jak go wytworzyć), dlaczego czasem w słojach pojawiają się wykwity i czy warto trudzić się produkcją miodu sekcyjnego.
W książce zawarto dodatkowe informacje, np. o wymaganiach stawianych produkcji miodu ekologicznego. „Wszystko o miodzie i jego pozyskiwaniu” naprawdę dotyczy wszystkiego o miodzie i jego pozyskiwaniu!
K196 - Wszystko o miodzie i jego pozyskiwaniu - sprawdź dostępność książki w sklepie Pasieki
EBOOKK196 - Wszystko o miodzie i jego pozyskiwaniu - sprawdź dostępność e-booka w sklepie Pasieki