fbpx

NEWS:

Przepis na Amlou – pyszną, marokańską pastę!

AMLOU poziom

Amlou to marokańska pasta migdałowa z miodem, którą śmiało można stosować jako zdrową alternatywę dla czekoladowych mazideł z marketów. Oczywiście, by przepis był doskonały należy użyć w nim polskiego miodu!

Czytaj także: Kupuj Polski Miód

Składniki:

  1. 250 g prażonych migdałów w skórce.
  2. 80 ml oleju arganowego.
  3. 80 ml miodu od polskiego pszczelarza. #KupujPolskiMiód
  4. Sól do smaku.

Wykonanie:

  1. Uprażyć migdały. Są gotowe, gdy poczujemy ich intensywny zapach. Wtedy ściągamy je z ognia, mając pewność, że skórka się nie przypali.
  2. Zmiel migdały na gładką masę w blenderze.
  3. Dodaj miód, olej arganowy i sól do smaku. Dokładnie miksujemy, aż do połączenia składników.

Amlou dobrze serwować z pieczywem.