Przepis na Amlou – pyszną, marokańską pastę!
Amlou to marokańska pasta migdałowa z miodem, którą śmiało można stosować jako zdrową alternatywę dla czekoladowych mazideł z marketów. Oczywiście, by przepis był doskonały należy użyć w nim polskiego miodu!
Czytaj także: Kupuj Polski Miód
Składniki:
- 250 g prażonych migdałów w skórce.
- 80 ml oleju arganowego.
- 80 ml miodu od polskiego pszczelarza. #KupujPolskiMiód
- Sól do smaku.
Wykonanie:
- Uprażyć migdały. Są gotowe, gdy poczujemy ich intensywny zapach. Wtedy ściągamy je z ognia, mając pewność, że skórka się nie przypali.
- Zmiel migdały na gładką masę w blenderze.
- Dodaj miód, olej arganowy i sól do smaku. Dokładnie miksujemy, aż do połączenia składników.
Amlou dobrze serwować z pieczywem.
Zamów prenumeratę czasopisma "Pasieka"
Kupuj polski miód
- Miód leśny
- Miód stwardniał – co się stało?
- Jak powstaje miód?
- Skąd pszczelarz wie, jaki miód zrobiła pszczoła?
- Pszczelarska Pavlova
- Miód nektarowo-spadziowy
- Pyłek pszczeli
- Miód nawłociowy
- Miód gryczany
- Miód akacjowy
- Miód mniszkowy
- Miód wielokwiatowy
- Miód rzepakowy
- Miód wrzosowy
- Miód faceliowy
- Miód spadziowy ze spadzi liściastej
- Miód spadziowy ze spadzi iglastej
- Miód lipowy
- Miód malinowy
- Latte z machą i miodem. Dla wege i nie-wege.
- Jak jeść miód?
- Dlaczego warto kupować polski miód?
- Cześć
- Pobierz plakat akcji
- Przepis na Amlou – pyszną, marokańską pastę!